در ماه رمضان ، تشنگی یکی از چالش های اصلی روزه داران است . طبیعی است که بدن به واسطه عرق کردن ، نفس کشیدن و از بین بردن مواد اضافی آب از دست می دهد . به همین دلیل مصرف آب بیشتر در طول ماه رمضان بسیار اهمیت دارد .
به گزارش روابط عمومی بیمارستان امام سجاد (ع) یاسوج ، کارشناس تغذیه و رژیم درمانی این مرکز آموزشی درمانی نقش مصرف مایعات در ماه مبارک رمضان را حیاتی دانست و اظهار داشت : مصرف مایعات ، بدن را سالم و پرانرژی نگه میدارد . همچنین دمای بدن را کنترل و به گوارش کمک می کند. آب ، مواد مغذی را در بدن به حرکت در می آورد و اعضا و مفاصل را نرم تر می کند .
مریم صالحی ابراز داشت : در ماه رمضان ، تشنگی یکی از چالش های اصلی روزه داران است . طبیعی است که بدن به واسطه عرق کردن ، نفس کشیدن و از بین بردن مواد اضافی آب از دست می دهد . به همین دلیل مصرف آب بیشتر در طول ماه رمضان بسیار اهمیت دارد به ویژه برای کودکان ، افراد مسن ، ورزشکاران ، بیماران و شرایط خاصی نظیر بارداری و شیردهی
وی تصریح کرد : به طور کلی چیزی حدود 2/2 لیتر آب برای خانم ها و 2/8 لیتر برای آقایان مناسب است . حدود 60 درصد وزن بدن مردان را آب تشکیل می دهد و از آنجا که بدن خانم ها درصد چربی بالاتری دارند ، 50-55 درصد وزن بدن خانم ها از آب تشکیل شده است . حدود 20 درصد مایعات از غذایی که میخوریم دریافت می شود .اما مقدار بیشتر آن بستگی به مایعاتی از قبیل آب، چای ، قهوه شیر و مایعات دیگر دارد .
کارشناس تغذیه و رژیم درمانی بیمارستان امام سجاد (ع) یاسوج ، مهم ترین راه های رفع تشنگی در ماه مبارک رمضان را برشمرد :
1-مصرف آب کافی در فاصله بین افطار و سحر ( در این فاصله حداقل 8 لیوان آب بنوشید .)
2-دوش آب سرد
3-انتخاب غذاهای مناسب
مریم صالحی یادآور شد : تامین آب بدن در ماه مبارک رمضان فقط به نوشیدن آب و مایعات بیشتر بستگی ندارد بلکه غذای دریافتی نیز نقش مهمی در کم آب شدن بدن یا تامین آب موردنیاز بدن دارد
غذاهای دارای قند بالا ، مانند شیرینی های ماه رمضان ، زولبیا و بامیه با افزایش سطح انسولین علاوه بر گرسنگی سبب افزایش احساس تشنگی در طول روز می شوند در عوض میوه ها گزینه مناسبی برای ذخیره ی اضافی آب هستند .
همچنین از مصرف غذاهای چرب به ویژه در وعده سحری پرهیز کنید ، غذاهایی مانند کوکو ، کتلت یا غذاهای سرخ کردنی باعث افزایش تشنگی در طول روز می شوند .
سالادهای سبز نیز گزینه های مناسبی برای مصرف در وعده های شام و سحری هستند .
کارشناس تغذیه و رژیم درمانی این مرکز مهم ترین علل تشنگی در ماه مبارک رمضان را موارد زیر دانست :
مصرف تنقلات شوری مانند چیپس و پفک
نخوردن سحری
مصرف غذاهای سرخ شده در وعده سحر
کم نوشیدن آب و دیگر مایعات
عدم مصرف میوه و سبزیجات
خوردن فست فود در وعده افطار یا شام
خوردن غذاهای پرنمک و پرادویه
عادت به مصرف شیرینیجات
وی در پایان توصیه نمود: با رعایت تغذیه صحیح در این ایام پر برکت به افزایش سلامت جسمی و روحی خود کمک کنید.